#

Bloesemborrel

Bloesembar

In de lente bloeit Haspengouw open, de bloesems tonen hun pracht en de akkers kleuren fris groen. Een mooi moment om samen met uw collega-ondernemers uit de regio het glas te heffen. Ondernemersclub @hoc nodigt daarom alle leden, hun zakenpartners en medewerkers uit voor een gezellige bloesemborrel. Deze zal doorgaan bij de Bloesembar te Velm. Samen met u willen we daar genieten van een prachtig uitzicht over de fruitplantages. Een uitgelezen opportuniteit om recente ervaringen en vruchtbare ideeën met elkaar uit te wisselen.

Ondernemersclub @hoc Bloesemborrel

De Warmste Week

@hoc ondersteunt deze actie en natuurlijk ook de Warmste Week

Doe jij ook mee?

Welke bijdrage kan de filosofieschool Doen!Denken! leveren aan het Haspengouws bedrijfsleven? Hoe kan de Haspengouwse ondernemer zich onderscheiden van de concurrentie?

Doen!Denken! is op zoek naar 20 Haspengouwse ondernemers die willen meedenken in het ontwikkelingsproces van een nieuw aanbod van de filosofieschool voor de ondernemerswereld. Dit beoogt een programma zowel voor bedrijfsleiders, voor management als voor de medewerkers : Kritisch denken voor onze bedrijven.

Daarom nodigt Doen!Denken! het @Hoc bestuur en haar leden graag uit op een filosofeersessie op donderdag 18 november 2021 om 19u00 in de Haspengouw zaal op Stayen. De ervaren gespreksleider Márnix Vanlangenaeker zet jullie graag aan tot kritisch denken naar de onmisbare filosofische vaardigheden in het bedrijfsleven. Na afloop kan er nog wat doorgedacht worden met een glaasje en een hapje.

Over Doen! Denken!

Doen!Denken! is de eerste filosofieschool in Vlaanderen die bewust focust op kinderen, volwassenen én mensen uit bedrijven en organisaties. Dankzij een professionele begeleiding kan iedereen deelnemen aan een verrijkend gesprek op weg naar inzichten. In de filosofieschool (her)ontdekken kinderen en volwassenen het plezier van denken. In een wereld waarin elk antwoord slechts één muisklik verwijderd is, stimuleren wij mensen om zelf een opinie te vormen en elkaar te verrijken met ideeën en creativiteit. In open dialoog gaan we samen op zoek naar antwoorden voor een betere samenleving.

Waarom filosoferen in bedrijven?

Filosoferen in ondernemingen is geen vakwetenschap, geen (zoveelste) managementinstrument of een instrument om onmiddellijk de bedrijfsresultaten mee op te krikken. Het kan wel een zinvolle betekenis hebben in het functioneren van bedrijven omdat het reflectie- en denkprocessen in gang kan zetten.

Filosoferen kan behulpzaam zijn in situaties waarin er twijfels of dilemma’s zijn, waarin regels en waarden botsen. Het kan helpen bij het onderzoek naar de betekenis van de kernwaarde van de onderneming, of bij het formuleren van een oplossing die ertoe leidt dat er overeenstemming komt. Het beoogt een levens- en denkhouding van mensen t.o.v. elkaar.

Bedrijvennetwerkdagen 2021

Bedrijvennetwerkdagen @hoc 2021

limburg.bedrijvennetwerkdagen.be

Bedrijvennetwerkdagen @hoc 2021 Bedrijvennetwerkdagen @hoc 2021

Jaarvergadering

Beste Haspengouwse ondernemer,

Vorig jaar polste ondernemersclub @hoc jullie naar de impact van corona op communicatie, waaruit 7 conclusies voortvloeiden. Eén rode draad valt op: bedrijven slaan massaal de richting storytelling in. In plaats van afgelikte commerciële boodschappen te pushen, willen ze de buitenwereld informeren en inspireren met authentieke verhalen.

Tijdens onze Jaarvergadering nodigen we 3 experten uit die alle inzichten rond deze populaire communicatietrend ontsluieren.

 • Hoe trek je als bedrijf de aandacht van de pers?
 • Welk soort verhalen slaan aan bij (potentiële) klanten?
 • En hoe helpt een creatief idee je om meer te verkopen?

Kurt Meers (freelance journalist bij Made in Limburg), Bert Stas (content director bij Idearté) en Aline Ghys (online strategist bij Idearté) klappen uit de biecht. Zij helpen je zo waardevolle verhalen op het spoor te komen. Speciaal voor @hoc brengen onze sprekers hun presentatie op smaak met Haspengouwse cases ... met nationale ambities.

Programma:

 • 19u00: Ontvangst
 • 19u15: Welkomstwoord en voorstelling jaarprogramma @hoc door voorzitter Luc Heylands
 • 19u30: Hoe pas je de nieuwste communicatietrend storytelling toe in jouw bedrijf?
 • 20u30: Netwerkreceptie met Bottelarijhapjes
 • 22u00: Einde

Corona-veilige organisatie

Wij volgen strikt de regels opgelegd door de overheid in verband met COVID-19 en zorgen dan ook voor de nodige preventiemaatregelen.

Prijs:

 • Leden @hoc: gratis
 • Niet-leden @hoc: €60
 • No-show fee bedraagt €60

Locatie:

AKSI - De Bottelarij
Ulbeekstraat 21, 3830 Wellen

Graag tot dan!
Het bestuur van @hoc


Voorzitter Voka Limburg en voorzitter @hoc in duel


19 december 2019 - Nieuwjaarsreceptie @ Goed van Gothem

In december heften een honderdtal ondernemers en lokale beleidsmakers in Goed van Gothem – vroeger Hoeve Renwa - in Heers het glas tijdens de allereerste nieuwjaarsreceptie van 2020. Voorzitter Luc Heylands keek vooruit naar de uitdagingen in het nieuwe decennium en de activiteiten die eraan komen: KennisSmaken, Powerbreakfast en een bloesemborrel.

Bekijk de foto's

20 en 21 november 2019 - Haspengouwse wijncultuur @ Bedrijvennetwerkdagen

Eén van de XII werken van @hoc is meer aandacht schenken aan de Haspengouwse wijncultuur. We deden dit in november tijdens de BedrijvenNetwerkDagen in Expo Hasselt met een druk bezochte beursstand in het thema van de historische Haspengouwse wijnstreek.

Wijncultuur @hoc

28 oktober 2019 - Jaarvergadering @ Droneport

In oktober organiseerde @hoc haar jaarvergadering in Droneport in Sint-Truiden, samen met trendwatcher Stefaan Vandist wierpen we een blik op de opportuniteiten voor ondernemend Haspengouw.

Bekijk de foto's

28 juni 2019 - Wijnroute @ Haspengouw

Op de laatste vrijdag van juni deden we met ondernemersclub @hoc een wijnroute door het mooie Haspengouw. We werden maar liefst op 4 wijndomeinen ontvangen. Een warme ontvangst met lekkere wijnen, veel zon en goed gezelschap.

Bekijk de foto's