Menu

Jaarplanning 2019-2020

 • 20-21/11/2019 BedrijvenNetwerkDagen
 • 19/12/2019 Eerste nieuwjaarsreceptie 2020
 • Xx/xx/2020 Powerbreakfast bij Lux Transport
 • Xx/xx/2020 KennisSmaken
 • Xx/xx/2020 Bloesembar

@hoc Nieuwjaarsreceptie

@hoc nieuwjaarsreceptie

Het bestuur van ondernemersclub @hoc nodigt u van harte uit op de allereerste nieuwjaarsreceptie van 2020!

Wij organiseren ons grootste evenement op donderdag 19 december, deze keer in Goed van Gothem in Heers, voor velen onder u gekend als de vroegere Hoeve Renwa.

Sinds 2019 wordt deze authentieke vierkantshoeve uitgebaat door het team van Kachet, dat ook Tiendschuur Herkenrode, Hangar 58 en Loft 16 in beheer heeft. Hun foodstudio staat garant voor details in smaak en beleving. Zij laten u dit graag ontdekken op deze avond.

Net als de voorgaande edities verwachten we een 150-tal Haspengouwse ondernemers en mandatarissen. Samen zullen we terugblikken op het voorbije kalenderjaar, maar ook vooruitkijken naar de uitdagingen die ons in 2020 te wachten staan.

Programma:

19u00: Ontvangst met bubbels
19u30: Speech voorzitter @hoc Luc Heylands
20u00: Smaakvolle netwerkreceptie met gastoptreden Standard Deviation

Praktisch:

Waar: Goed van Gothem, Haspengouwlaan 5, 3870 Heers (Horpmaal)
Wanneer: Donderdag 19 december 2019

Inschrijven:

Leden @hoc: 35€ (excl.BTW)
Niet-leden @hoc: 49€ (excl.BTW)
Kosteloos annuleren kan tot 48u op voorhand. Anders is er een no-show fee van 35€ verschuldigd.

Inschrijven via: voka.be/limburg/hoc-nieuwjaarsreceptie-2019

Wij kijken ernaar uit om samen met u het glas te heffen!
Het bestuur van @hoc


Vorige events

Beursstand @hoc

Het bestuur van ondernemersclub @hoc nodigt u graag uit om onze beursstand 'nummer 93' te bezoeken tijdens de BedrijvenNetwerkDagen.

Meer dan 150 exposanten stellen hun bedrijf B2B voor tijdens de BedrijvenNetwerkDagen. Het doel is dan ook ondernemers samen te brengen en te laten netwerken, waarbij de exposanten zich kunnen voorstellen met iets meer dan enkel een business card.

@hoc zal op de beursstand niet alleen de werking van onze ondernemersclub voorstellen, maar ook al al onze leden zullen zichtbaar zijn.
We promoten de regio Haspengouw door één van onze XII werken in de kijker te zetten, nl. onze 'historische' wijnstreek. Hiervoor gebruiken we de film die we tijdens de wijnroute in juni opgenomen hebben.

Praktisch:

Gratis toegang tot de Expo mits registratie via deze link.

De beurs gaat door op:

Woensdag 20 november 2019: 14u-21u
Donderdag 21 november 2019: 14u-21u

Permanentie beursstand:

Wij bieden u als lid van @hoc de mogelijkheid om samen met onze bestuursleden de beursstand, @hoc n uw bedrijf te vertegenwoordigen. U kan via deze link laten weten op welk moment u aanwezig kan zijn.

Locatie:

Expo Hasselt
Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt

Heel graag tot dan!
Het bestuur van @hoc


Beste lid van @hoc

Vorige maandag organiseerden wij onze jaarvergadering in het futuristische Droneport.

Voorzitter Luc Heylands keek met de aanwezigen vooruit naar de jaarplanning. In het bijzonder keken we vooruit naar de BedrijvenNetwerkDagen waar @hoc op 21 en 22 november een beursstand zal innemen om de regio Haspengouw te vertegenwoordigen met de wijncultuur als centrale thema. U verneemt hier spoedig meer over. U kan ook alvast donderdag 19 december aanstippen in uw agenda, die avond gaat de allereerste nieuwjaarsreceptie door in ’t Goed van Gothem.

Trendwatcher Stefaan Vandist gaf zijn visie over de toekomst van Haspengouw, u kan hier zijn presentatie terugvinden. Indien u in de toekomst graag op de hoogte blijft van de nieuwste trends, kan u hier registreren voor zijn nieuwsbrief.

Wij danken u voor uw aanwezigheid, de foto’s kan u hier vinden.

Namens voorzitter Luc Heylands en het bestuur van @hoc.


Jaarvergadering

Naar jaarlijkse traditie nodigt het bestuur van ondernemersclub @hoc u uit voor haar jaarvergadering. Deze gaat door op maandag 14 oktober 2019 op campus Droneport, waar we samen met u de toekomst willen verkennen.

We starten met een vooruitblik op ons werkjaar, waarin we naast de traditionele activiteiten ook naar de BedrijvenNetwerkDagen trekken.
Voor de blik op de toekomst nodigen we trendwatcher en innovatieconsultant Stefaan Vandist uit, de auteur van "We, Myself and A.I." Hij toont waar de opportuniteiten liggen voor de Limburgse ondernemers en hoe wij hier in Haspengouw ons potentieel maximaal kunnen benutten.

Programma:
19u00: Ontvangst
19u30: Welkomstwoord, terug- en vooruitblik door voorzitter @hoc Luc Heylands
20u00: 'Verken de toekomst' door Stefaan Vandist
21u00: Netwerkreceptie

Locatie:
Campus Droneport
Lichtenberglaan 1090
3800 Sint-Truiden

Prijs:
Leden @hoc: 1 persoon gratis, vanaf 2de persoon 40€ (excl.BTW)
Niet-leden @hoc: 75€ (excl.BTW)

Heel graag tot dan!
Het bestuur van @hoc

Inschrijven

Facebook evenement


Werksessie Ondernemen in Haspengouw

Beste Haspengouwse ondernemer,
Leden van @hoc,

We nodigen u graag uit om deel te nemen aan een werksessie rond 'ondernemen en ruimtelijke ontwikkelingen in Haspengouw' in kader van een onderzoek naar de mogelijkheden en knelpunten voor ruimtelijke ontwikkelingen in een projectgebied rond het oude fruitspoor.

De UHasselt kreeg hiervoor een opdracht van de Provincie Limburg. Dit onderzoek wordt mee gefinancierd door het Departement Omgeving.

Deze werksessie gaat door in de faculteit Architectuur, gebouw E, campus Diepenbeek op woensdag 25 september van 9u30 tot 12u.

Nadien nodigen we u uit om samen met andere ondernemers, vertegenwoordigerwoordigers van POM, LRM, lokaal en provinciaal bestuur, vat te krijgen op het systeem van ondernemingen in de regio Haspengouw, net als de uitdagingen waar ze voor staan. We hopen op goede vertegenwoordiging van bedrijven in Haspengouw. Uw voorzitter Luc Heylands en secretaris Philippe Reyners zullen aanwezig zijn.

Het volledige 1ste semester van volgend academiejaar werken masterstudenten architectuur verder aan innovatieve woon-werkprogramma's voor locaties in Borgloon, Tongeren en Sint-Truiden.

Deze werksessie is bedoeld voor u, niet voor studenten. We gaan wel samen vragen en thema's formuleren waar studenten op gaan verder werken.

Wij kijken uit naar uw deelname. Graag bevestiging op sarah.martens@uhasselt.be. Een meer concrete beschrijving volgt dan. Alle vragen naar verduidelijking hier uiteraard ook welkom of telefonisch bereikbaar op 0479 93 54 22.

Graag tot dan!


@hoc Wijnroute

Voor de zomervakantie van start gaat, trekt ondernemersclub @hoc er nog een keertje op uit.

Met de bus bezoeken we 4 wijndomeinen in onze regio:

 • Gloire de Duras in Wilderen
 • Kitsberg in Heers
 • Clos d'Opleeuw in Gors-Opleeuw
 • Hoenshof in Borgloon

Tijdens de wijnroute zal er een promofilm opgenomen worden die we in november tijdens de Bedrijven Netwerk Dagen zullen tonen. Hiermee gaan we de wijnstreek in Haspengouw in de kijker zetten. Hoe we dit gaan aanpakken en wat we u dan te bieden hebben als bedrijf, zal u vernemen tijdens onze Jaarvergadering in september.

Wij nemen u graag mee op een boeiende ontdekkingstocht, voorzien van de nodige proeverijen en deskundige uitleg.

Inschrijven


DUOday

DUOday

Beste Haspengouwse ondernemer,

Op 16 mei 2019 vindt de 8ste editie van DUOday plaats. DUOday is een werkbelevingsdag waarop werkzoekenden met een ondersteuningsnood een duo vormen met een werknemer van uw bedrijf.

Het is een eenvoudige manier om werkkrachten te ontdekken en kennis te maken met de voordelen voor werkgevers.

Waarom een DUOday?

Mensen met een arbeidsbeperking krijgen nog steeds te weinig gelijke kansen op het werk. Met dit initiatief wil men op een laagdrempelige manier een werkgever kennis laten maken met de vaardigheden, inzet en mogelijkheden van de werkzoekenden met een arbeidsbeperking. De werkzoekende krijgt de kans om zijn talenten te tonen en kan zijn beeld van een bepaalde job aftoetsen aan de realiteit.

De arbeidsbemiddelaar krijgt meer zicht op de personeelsnoden van uw bedrijf zodat ze in de toekomst klantenprofielen gerichter kunnen inzetten.

Hoe deelnemen als bedrijf?

Vul uw gegevens in via deze link. De organisatie van DUOday contacteert u telefonisch en verzamelt alle nodige info over uw bedrijf en de afdeling waar u een DUO kunt vormen. De organisatie van DUOday zoekt via partners, die werkzoekenden met een arbeidsbeperking begeleiden naar werk, een geschikte kandidaat. Indien er een geschikte kandidaat gevonden is, wordt er contact opgenomen met uw bedrijf om concrete afspraken te maken over het verloop van DUOday.

Meer informatie over dit initiatief vindt u op www.duoday.be.


Afterwork Bloesemterras Le Bon Vinvant

Afterwork Bloesemterras Le Bon Vinvant<

Beste Haspengouwse ondernemer,

In de lente bloeit Haspengouw open, de bloesems tonen hun pracht en de akkers kleuren fris groen. Een mooi moment om samen met uw collega-ondernemers uit de regio het glas te heffen.

Ondernemersclub @hoc nodigt daarom alle leden, hun zakenpartners en medewerkers uit voor een gezellige afterwork drink. Deze zal doorgaan op het bloesemterras van Le Bon Vinvant op de Hondsberg in Zepperen.

Samen met u willen we daar de werkweek afsluiten en genieten van een prachtig uitzicht over de fruitplantages. Een uitgelezen opportuniteit om recente ervaringen en vruchtbare idee�n met elkaar uit te wisselen.

Praktisch:

Datum: vrijdag 26 april 2019 van 17u-19u

Locatie: GPS Kruiskapelstraat of Zwartweidestraat in Zepperen

Weersomstandigheden: bij koud weer kan de overkapping afgedicht en verwarmd worden

Prijs:

Leden @hoc: � 20 (excl.BTW)

Drank en hapjes inclusief

Info:

www.lebonvinvant.be

Inschrijven:

www.voka.be/limburg/hoc-bloesemterras

Heel graag tot dan!
Het bestuur van @hoc


Bloedinzameling

Enkele Truiense ondernemers organiseren in samenwerking met het Rode Kruis twee data voor bloedafname:

Maandag 11 maart 2019 en maandag 15 april 2019 in 't Veilinghuis Tongerstesteenweg 150 Sint-Truiden tussen 12u en 17u.

TEDxUHasselt 2019 - Bright Ideas

Bright Ideas is the curiosity-inducing theme for the upcoming edition of TEDxUHasselt. With this theme we are going back to the basics of TED, which is all about spreading innovative and sometimes even controversial ideas.

Our aim this year is to present world class speakers, in order for the audience to enrich their lives by gaining new experiences which they would otherwise never encounter. In addition to this, they can extensively develop their skills during the workshops and network with other TED enthusiasts, speakers and partners. As organisers, we hope that the wide range of opportunities will leave a lasting impression on the attendees.

 • 10 international & national inspiring keynote speakers
 • Networking reception & conversation starter with free drinks & snacks
 • Several interactive workshops
 • Startup showcase
 • Musical intermezzos
 • Lunch break with a sandwich of choice
 • Free TEDxUHasselt goodie bag (includes EOS magazine)

TEDxUHasselt 2019 - Bright Ideas

Free tickets


KennisSmaken

KennisSmaken 2019 @hoc

Beste Haspengouwse ondernemer,
Ondernemersclub @hoc nodigt u graag uit voor een nieuwe editie van KennisSmaken, het unieke netwerkconcept waarbij u na elke gerecht wisselt van tafel.

Op die manier leert u niet alleen nieuwe smaken, maar ook boeiende ondernemers kennen.

Dit jaar werd gekozen om te dineren bij Angelo Rosso op donderdag 28 februari 2019 om 18u30.

Menu

 • Prosecco met hapjes
 • Tartaar van runds & truffel
 • Pasta ragu van kreeft
 • Vloeibare sorbet van prosecco, vodka & bergamotte
 • Tagliata; 6 weken gerijpte entrec�te met rucola, parmigian & aardappen rozemarijn
 • Chocolade dessert

Vegetarisch alternatief

 • Prosecco met hapjes
 • Couscous broccoli, ricotta & opgelegde groenten
 • Tagliolini met truffelbotersaus afgewerkt met vers geschaafde truffel
 • Vloeibare sorbet van prosecco, vodka & bergamotte
 • Parmigiana; auberginetaart van burata & pomodoro
 • Chocolade dessert

Praktisch

Waar: Angelo Rosso, Brustem-Dorp 154, 3800 Sint-Truiden

Wanneer: Donderdag 28 februari 2019 om 18u30

Inschrijven

Leden @hoc: 65� (excl. BTW)

Niet-leden @hoc: 80� (excl. BTW)

Klik hier om u in te schrijven voor KennisSmaken.

Kosteloos annuleren kan tot 48u op voorhand. Inschrijven is mogelijk tot en met maandag 25 februari 2019.

U en uw zakenrelaties zijn van harte welkom!


Avondwandeling @hoc

Kom met ondernemersclub @hoc na zonsondergang samen voor een sfeervolle avondwandeling in de Hoofdstad van Haspengouw. Dit jaar viert Sint-Truiden by Lights zijn 5de editie. Deze magische wandeling wint elk jaar aan nieuwsgierige bezoekers. Laat je meeslepen en volg de lichtklinkers langs verlichte historische gebouwen in de 6de monumentenstad van Vlaanderen.

Afspraak op donderdag 17 januari om 19u30.

De avondwandeling start op de Grote Markt aan het Stadhuis.

Dit event is gratis voor leden en niet-leden.

Avondwandeling Haspengouwse Onderneemrsclub Avondwandeling Haspengouwse Onderneemrsclub

De Warmste Tafel

Schuif mee aan tafel, geniet van heerlijke winterkost en ondersteun met uw bijdrage drie lokale en sociale initiatieven.

Na het grote succes van vorig jaar nodigt ondernemersclub @hoc u opnieuw van harte uit voor de Warmste Tafel.

We zullen van deze gelegenheid gebruik maken om het afgelopen kalenderjaar met elkaar te overlopen en de toekomstverwachtingen van het nieuwe ondernemersjaar te bespreken.

We hopen u voltallig te mogen verwelkomen!

Praktisch:

Waar: Feesttent Warmste Tafel, Grote Markt, 3800 Sint-Truiden

Wanneer: Vrijdag 4 januari 2019 - Ontvangst vanaf 20u in de lounge - eten van 21u - 22u

Inschrijven:

Leden @hoc: 15� (excl. BTW)

Niet-leden @hoc: 25� (excl. BTW)

Voor winterkost en drank aan tafel (prijs is excl. aperitief/digestief in de lounge)

Kosteloos annuleren kan tot 48u op voorhand. Anders is er een no-show fee van 25� verschuldigd.

Inschrijven


POWERBREAKFAST BIJ KLAARCHITECTUUR

Beste Haspengouwse ondernemer

@hoc nodigt u graag uit voor een Powerbreakfast bij Klaarchitectuur te Sint-Truiden.

Kapel �De Waterhond� in Sint-Truiden stond meer dan 50 jaar leeg toen Gregory Nijs de nogal impulsieve maar juiste beslissing nam ze aan te kopen om er het architectenkantoor Klaarchitectuur in te vestigen. Een niet evidente keuze maar een visionaire ingeving, blijkt achteraf. Het resultaat is een pareltje van hergebruik en een toonbeeld van herinrichting van een monumentale en historische ruimte.

Het bedrijfsbezoek vindt plaats op vrijdag 23 november.

Programma

 • 07u30 Ontvangst met ontbijt
 • 08u00 Verleden, heden en toekomst van Klaarchitectuur
 • 08u30 Rondleiding
 • 10u00 Einde

Inschrijven

De deelnameprijs bedraagt 15 euro (excl. BTW) voor leden @hoc, 30 euro (excl. BTW) voor niet-leden @hoc. No-show fee �30.

Gelieve u te kleden naar kapeltemperaturen.

Inschrijven kan via: deze link.

Locatie

Klaarchitectuur
Breendonkstraat 41
3800 Sint-Truiden


MPL Huis op Stayen - 13 november

Op 13 november organiseert Meetinpointlimburg de 6 de editie van MPL Huis op Stayen met Dominiek Claes van Hbvl als moderator.

Ons Catering bedrijf "Benoits catering" heeft een uniek verrassingsmenu met streekproducten uitgewerkt, en producten van uw onderneming hiervoor geselecteerd. Hij zal met U contact opnemen in de komende dagen.

Wij bieden u de mogelijkheid om zelf ook uw bedrijf/product daar persoonlijk voor te stellen en te promoten of zelf aanwezig te zijn met klanten en relaties.

Wij bieden u dit aan voor 100 euro/persoon excl. BTW als voordeeltarief. (normaal tarief 165 euro excl.)

Gelieve uw inschrijving te bevestigen via mail om uw plaats te reserveren.

Meer info op meetinpointlimburg.com

Meetin Point Limburg

Save the data!

Maandag 8 oktober om 16 uur

'The Hope and Optimism expo'

Op initiatief van Europees Parlementslid Hilde Vautmans en de Trulense medeoprichter en bezieler van dit unieke project, Gerrit Kempeneers, houdt de reizende en permantente tentoonstelling halt in het Europese Parlement te Brussel.


Uitnodiging Jaarvergadering 25/09/2018

Beste Haspengouwse ondernemer

Naar goede jaarlijkse traditie nodigt het bestuur van @hoc u uit voor haar Jaarvergadering. Op dinsdag 25 september 2018 nemen we in de Academiezaal in Sint-Truiden de tijd om het afgelopen werkingsjaar te overlopen en blikken we vooruit naar een nieuw @hoc-jaar.

Omdat 2018 h�t jaar van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen is, is het belangrijker dan ooit om onze stem als ondernemer te laten horen. @hoc is met haar XII werken, die de visie van ondernemend Haspengouw vertegenwoordigen, naar de lokale politici gestapt met de vraag of zij hier hun frisse blok op kunnen werpen.

Bekendmaking door meester Marcel Smeets, gerechtsdeurwaarder, van de winnende idee�n aangebracht door lokale kandidaten uit Haspengouw om de 12 stellingen van @hoc om te zetten in de praktijk.

Bent u benieuwd naar hun idee�n? Schrijf u dan zeker in! Het wordt gegarandeerd een boeiende en inspirerende avond.

Programma

 • 19u00: Ontvangst
 • 19u15: Welkomstwoord, terug- en vooruitblik door @hoc-voorzitter Luc Heylands
 • 19u30: Frisse blik van onze lokale politici op de XII werken van @hoc
 • 20u45: Netwerkreceptie met een drankje

Locatie

Academiezaal<:strong>: Plankstraat 18, 3800 Sint-Truiden

Parkeergelegenheid op Grote Markt

Inschrijven

Gratis voor @hoc-leden, 25 euro (excl. btw) voor niet-leden @hoc.

Kosteloos annuleren kan tot 48u op voorhand. Anders is er een no-show fee van 25� verschuldigd.

Inschrijven kan via deze link.


Corda Campus MVO't

De meerwaarde van inhouse maatwerk

DONDERDAG 21 JUNI 2018 - CORDA CAMPUS HASSELT

Na het succes van 'Thorpark MVO't', het netwerkevent over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van 2017 organiseren 7 Limburgse regio's een nieuw MVO-event, met de focus op inhouse opdrachten uitgevoerd door sociale ondernemers.

We nodigen je graag uit op donderdag 21 juni 2018 vanaf 19u op de Corda Campus.

Programma - Aanvang 19u30

Corda Campus en MVO

Raf Degens, Algemeen Directeur Corda Campus

Welkomstwoord

Virginie Claes

MVO en personeelsbeleid

Hilda Martens, Prof. em. Personeels-en veranderingsmanagement

Inhouse opdrachten in Limburg

Tom Ketels, Commercieel Directeur Bewel

Good practice H. Essers

Wouter Weltens, Business Unit Manager H. Essers

Good practice Janssen Pharmaceutica

Sonja Willems, Managing Director Janssen Benelux

Virginie Claes is onze gids doorheen de thema's en gesprekken.

Aansluitend netwerkreceptie - Aanvang 21u30

Vanaf 21u30 kan je een rondleiding volgen op de Corda Campus, d� technologiehotspot van Limburg en ver daarbuiten! Ook kan je via een Virtual Reality Experience discriminatie op de werkvloer ervaren (ESF-project POM Limburg/ SEIN UHasselt).

Inschrijven kan tot en met vrijdag 15 juni 2018. Klik hier om u in te schrijven.

Dit event is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Vlaanderen.


Bloesemwandeling (8 Km) op vrijdag 27 april, 08.00 uur stipt

De MPL Bloesemwandeling staat voor: "genieten van de natuur en andere bedrijfsleiders (beter) leren kennen", en wordt afgesloten met een lekker ontbijt!

Geniet van de natuur en maak kennis met nieuwe mensen!

We starten de wandeling met gids om 8 uur stipt. Tijdens die wandeling kan u de prachtige natuur bewonderen en, op een leuke en informele manier, nader kennismaken met collega-bedrijfsleiders.

Eindigen met een stevig ontbijt en netwerking mogelijkheid!

Wandelen en babbelen zorgen ongetwijfeld voor appetijt. We sluiten de wandeling dan ook af met een lekker ontbijt, en uiteraard de mogelijkheid om met uw collega-ondernemers verder te netwerken.

Praktisch:

 • 07.45 uur samenkomst op de parking in Velm (Gemeenteplein z/n Velm - Sint-Truiden)
 • 08.00 uur start wandeling (8 km) met gids
 • 09.00 uur verrassing
 • 10.00 uur aankomst in de Bloesembar voor een stevig ontbijt
 • netwerking
 • 11.30 uur einde

Kostprijs: € 45 Euro incl. BTW

Bij slecht weer is een alternatief programma voorzien.

Schrijf u hier in voor dit netwerkevent.


SME-BATTLE - 24 april 2018

SME-BATTLE is een netwerkevenement tussen ondernemers/ondernemingen en studenten. Het zal plaatsvinden op 24 april 2018 van 18u30 tot 00u op het veld van Stayen, Tiensesteenweg 168 te Sint-Truiden.

Het evenement bestaat uit twee delen: een panelgesprek en een battle. Het panelgesprek zal plaatsvinden tussen Yoeri Severy (Yappa), Ann Gijsens (Impermo), Michiel Kempen (Smoothy) en Wendy Van Essen (Unizo). Hierin zullen zij hun zicht op het ondernemerschap uiteenzetten. Dit deel wordt gevolgd door een battle waarin 16 teams het tegen elkaar opnemen. Elk team bestaat uit 1 ondernemer, 4 van zijn werknemers en vervolgens 5 studenten die zich bij de onderneming van hun keuze inschrijven.

We zouden u daarom bij deze graag willen uitnodigen voor een deelname met 5 personen aan dit evenement. U krijgt hierbij de mogelijkheid aan teambuilding te doen met uw werknemers en collega�s en u krijgt de kans contacten te leggen met zowel andere ondernemers als met studenten. Uw deelname kost u een gift vanaf 50 euro, hiervoor krijgt elk van uw deelnemers 2 drankbonnen en een eetbon.

Hebt u interesse in een deelname of zit u met vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op het mailadres eventunity@gmail.com! U kan ook steeds meer informatie vinden op onze facebookpagina (SME-battle) en website.


Congres onderwijs-ondernemen - 17 april 2018

Academiezaal Sint-Truiden - Plankstraat 18, 3800 Sint-Truiden
Met keynote speaker Françoise Chombar

Parkeren op de Grote Markt in Sint-Truiden.

Inschrijven via www.voka.be/limburg/@hoc-congres

Jij gebruikte vroeger je verbeelding om Legoblokken tot leven te laten komen. Kinderen van vandaag gebruiken programmeertaal. Jij riep de hulp van mama of papa in om een waterraket in elkaar te knutselen. Vandaag zijn er tutorials op YouTube. Onze Haspengouwse jeugd staat leergieriger dan ooit in het leven. Maar welke rol kan jij daarin spelen?

Als ondernemersclub wil @hoc iedereen die met onderwijs in aanraking komt samenbrengen om na te denken over creatief onderwijs anno 2018. Van ondernemingen, onderwijs- en overheidsinstellingen tot studenten, ouders en leerkrachten in spe. Op 17 april vertellen verschillende ervaringsdeskundigen hoe we samen het technologisch talent van de toekomst kunnen klaarstomen.

Congres onderwijs-ondernemen 2018

BFV Bloesembar - 29 maart 2018

BFV Bloesembar - Jufferstraat, 3806 Velm

Politiek debat met lokale politici

Met de lokale verkiezingen in het verschiet, heeft de Haspengouwse ondernemersclub @hoc haar pamflet voor de komende 6 jaar klaar. Welke doelstellingen zien ondernemers voor hun bestuur? Welke verwachtingen hebben ze?

Politiek is echter geen eenrichtingsverkeer. Daarom wil @hoc haar 12-puntenprogramma bespreken met de lokale politici. Wij nodigen u dan ook graag uit voor het Haspengouws politiek debat op donderdag 29 maart 2018 in de BFV Bloesembar. Speciaal voor deze gelegenheid opent de Bloesembar voor het eerst haar deuren.

Inschrijven via deze link.


Nieuwjaarsreceptie @hoc - 20 december 2017


Duurzaam ondernemen: kansen voor mijn bedrijf

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) biedt voordelen voor je bedrijf, je klanten, je werknemers �n het milieu. Aan de basis van MVO ligt een harmonieuze combinatie van de 3 P's: people, planet en profit. Zowel grote, internationale bedrijven als kmo's en starters plukken de vruchten van duurzaam ondernemen.

Meer weten? Dan ben je van harte welkom op onze infosessie met gratis lunch op dinsdag 12 december 2017 aan 'De Warmste Tafel' in de kerstchalet op de Groenmarkt in Sint-Truiden.

Programma

 • 10.30 uur

  Ontvangst

 • 10.45 uur

  'Duurzaam ondernemen: kansen voor mijn bedrijf' door Ann Indestege

  Consultant en trainer bij vzw Allanta. Zij adviseert kmo's en starters in hun stappen naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 • 11.30 uur

  Getuigenis door Herman Wellens

  Zaakvoerder Group Royer, actief in België en Nederland. Dit bedrijf werkt samen met de sociale economie en besteedt veel aandacht aan het milieu.

 • 12.00 uur

  Netwerklunch aan 'De Warmste Tafel'

 • 13.00 uur

  Einde

  • Inschrijven?

   Inschrijven voor de infosessie aan 'De Warmste Tafel' in Sint-Truiden?

   Mail jouw bedrijf, naam en functie vóór 8 december naar annemie.cuylaerts@sint-truiden.be

   Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar.
   Wees er dus snel bij!
   Deelname is gratis.


Euregio Netwerkevent Limburg - Luik

Bert Kruismans verenigt Limburgse en Luikse ondernemers op uniek netwerkevent.

Op dinsdag 5 december slaan de Kamer van Koophandel Luik en Voka - Kamer van Koophandel Limburg de handen in elkaar voor een netwerking event tussen Limburgse en Luikse ondernemers.

Bert Kruismans zet de avond in met een humoristische conférence. Nadien wordt op een interactieve manier ingegaan op cultuur - en leiderschapsverschillen.

We sluiten de avond af met een heerlijk diner in een exclusieve chalet op de kerstmarkt van Luik.

Schrijf je in voor deze unieke ervaring!

Programma

17.00uOntvangst met aperitief
17.30uHumoristische conférence met Bert Kruismans
18.00uSpeeddating
19.00uConclusie
19.30uNetwerking bij diner
22.00uEinde

Meer info!

Eva Guldentops, +32 11 56 02 32, eva.guldentops@voka.be


Bedrijfsbezoek MTS - 13 oktober 2017


Innovatie en kunst

Innovatie en kunst. Ook in het DNA van ondernemersclub @hoc. We ondersteunen graag Casco Phil. Afspraak op 9 november in het begijnhof Sint-Truiden.

Innovatie en kunst

Jaarvergadering @hoc - 7 september 2017

FIRST LEGO League geeft meer dan 60 leerkrachten bijscholing

Limburgse bedrijven gaan massaal voor technisch talent

Dit schooljaar startte de nieuwe editie van de FIRST LEGO League, een techniekwedstijd met Lego voor jongeren tussen 11 en 14 jaar. Het initiatief van Voka � Kamer van Koophandel Limburg en Confederatie Bouw Limburg kan rekenen op de steun van 47 Limburgse partnerbedrijven, een absoluut record. �Dit geeft ons de mogelijkheid om meer dan 60 leerkrachten bij te scholen, zodat ze nog beter technisch talent kunnen ontdekken en stimuleren bij hun leerlingen. Met ons SALVO-actieplan, Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde, willen we de kloof dichten tussen onderwijs en arbeidsmarkt�, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka � KvK Limburg.

De FIRST LEGO League raakt steeds beter ingeburgerd in ondernemend �n onderwijzend Limburg. Zo stapte Confederatie Bouw Limburg vorig jaar al mee in de wedstrijd die STEM-richtingen populairder moet maken. Voor de komende editie zijn bovendien 34 Limburgse scholen ingeschreven en maar liefst 47 partnerbedrijven steunen het initiatief.

Bedrijvig draagvlak

De steun van 47 bedrijven valt niet te onderschatten. Zij vormen een cruciale schakel tussen het onderwijs en het professionele werkveld. Iedere onderneming neemt tijdens de wedstrijd ��n team onder zijn hoede. Dat gebeurt door coaching, maar ook door een bedrijfsbezoek bij de onderneming. �Dit draagvlak bewijst de grote nood aan technisch geschoolde medewerkers�, zegt Johann Leten. Collega Chris Slaets, gedelegeerd bestuurder -directeur van Confederatie Bouw Limburg beaamt dat: �Onze bouwenqu�te toont dat het niet vinden van geschikt personeel h�t grootste pijnpunt is indien de bouwsector wil blijven groeien.�

Leerkrachten bijscholen

De wedstrijd stimuleert niet alleen jongeren, maar heeft ook aandacht voor de leerkrachten. In samenwerking met Hogeschool PXL organiseert het sessies waarin leerkrachten leren om technisch talent te ontdekken en te stimuleren. Johann Leten: �Met ons SALVO-actieplan, Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde, willen we de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt dichten. De rol van leerkrachten is cruciaal in het opwaarderen van de STEM-richtingen. De wedstrijd is dan ook een katalysator waarmee we zoveel mogelijk betrokkenen willen stimuleren en inspireren: leerlingen, leerkrachten, ouders en het bedrijfsleven.�


@hoc bezoekt Datwyler

Eind februari hield @hoc haar jaarlijkse Powerbreakfast, deze keer bij Datwyler Pharma Packaging te Alken. Dit bedrijf behoort tot de Datwyler Group, een industriële wereldspeler met meer dan 50 bedrijven onder zijn koepel. De vestiging in Alken focust op de ontwikkeling, productie en verkoop van producten in rubber, aluminium en kunststof, bestemd voor de gezondheidszorg. De 500 medewerkers realiseren daarbij een omzet van ruim 115 miljoen euro, waarvan 94% uit export naar 50 landen wereldwijd komt. Niet voor niets werden ze in 2014 genomineerd voor de Leeuw van de Export. Een bijzonder interessant voormiddag!

@hoc bezoekt Datwyler @hoc bezoekt Datwyler

@hoc informeert: voor welke premies komt uw bedrijf in aanmerking?

Wanneer de economie wat minder draait, is elke uitgespaarde euro winst. Er zijn in België heel wat maatregelen die als doel hebben de tewerkstelling te bevorderen én de loonkosten voor werkgevers te beperken. Maar onbekend is onbemind. Daarom nodigde ondernemersclub @hoc eind september de VDAB uit om het één en ander te verduidelijken. Voor welke maatregelen kom je in aanmerking als je nieuwe medewerkers aanneemt? Hoe ziet de arbeidsmarkt er uit in Haspengouw? Wil je extra hulp bij het rekruteren en opleiden van nieuwe medewerkers? En wat is nu eigenlijk een IBO of instapstage? Het waren slechts enkele van de relevant zaken die aan bod kwamen.

@hoc informeert: voor welke premies komt uw bedrijf in aanmerking?

@hoc sluit werkingsjaar af met Algemene Vergadering

Naar goede jaarlijkse traditie nodigde de Haspengouwse ondernemersclub @hoc haar leden uit voor de Algemene Vergadering, de laatste activiteit van het werkingsjaar. Samen met het bestuur werd de tijd genomen om het afgelopen werkingsjaar te overlopen en vooruit te blikken naar een nieuw @hoc-jaar.

Ann Beckers, co-auteur van het boek "Dames moet je kussen en moppen vertellen mag niet" kwam bovendien vertellen hoe je productief kan netwerken, spreken met impact en wat de juiste etiquette en omgangsvormen zijn.

Locatie was dit jaar de Sint-Truidense voetbaltempel Stayen. Na het academische gedeelte werd de warme zomeravond afgesloten met een BBQ.

@hoc sluit werkingsjaar af met Algemene Vergadering @hoc sluit werkingsjaar af met Algemene Vergadering @hoc sluit werkingsjaar af met Algemene Vergadering

KennisSmaken @hoc bij De Fakkels volledig uitverkocht

Ondernemersclub @hoc organiseerde eind april de vierde editie van KennisSmaken. Een uniek netwerkconcept waarbij de deelnemers na elke gerecht wisselen van tafel en nieuwe boeiende ondernemers én smaken leren kennen. De verschillende gangen werden, met assistentie van een culinair journalist, aan elkaar gepraat door chefkok Paul-Luc Meesen zelf. Hij had het over het ontstaan en de toekomst van De Fakkels, de moeilijkheden van een horeca onderneming, en het menu van de avond. De inschrijvingen waren beperkt tot 60 personen, en al heel vlug was dit event volledig uitverkocht. Gezellig en culinair KennisSmaken was ons doel en dat is ruimschoots bereikt!

KennisSmaken @hoc bij De Fakkels volledig uitverkocht

@hoc verruimt de grenzen en bezoekt Bewel Hasselt

Ondernemersclub @hoc hield haar jaarlijkse Powerbreakfast deze keer bij Bewel. Bewel (Beschutte Werkplaatsen voor Limburg) stelt personen met een arbeidshandicap tewerk en biedt hen niet enkel een job, maar ook ontwikkelingsmogelijkheden zodat ze met hun verworven kennis, vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken sterk staan in hun werk.

Naast de Truiense vestiging groepeert de vzw Bewel nog 9 beschutte werkplaatsen in Limburg met als paradepaardje de Hasseltse vestiging. En dit werd al snel duidelijk. De meer dan 40 aanwezigen zagen met eigen ogen dat een grote diversiteit van taken wordt toevertrouwd aan Bewel. Zo maakte o.m. de zeefdruk grote indruk. Niet voor niets werkt Bewel voor grote klanten als C&A, Punch Powertrain, JBC of Scana Noliko.

@hoc verruimt de grenzen en bezoekt Bewel Hassel @hoc verruimt de grenzen en bezoekt Bewel Hassel

Haspengouwse portretten - Onze leden in beeld en woord

 


1ste editie ledenboek in september

@hoc brengt dit jaar een heus ledenboek uit. Het wordt een collector's item, met verrassende portretten van alle @hoc-leden.

Als lid van @hoc wordt u gratis in dit ledenboek opgenomen. Onze fotograaf is reeds bij jullie op bezoek gekomen (of komt binnenkort op bezoek) om jullie op een originele manier te portretteren.

Maar uiteraard hoort bij een mooie foto ook een fijne tekst. Stuur daarom de onderstaande korte vragenlijst ingevuld terug naar bert@influarte.be. We zijn benieuwd naar jullie antwoorden!

1ste editie ledenboek in september