Menu

Agenda @hoc - Komende events

Bloedinzameling

Enkele Truiense ondernemers organiseren in samenwerking met het Rode Kruis twee data voor bloedafname:

Maandag 11 maart 2019 en maandag 15 april 2019 in 't Veilinghuis Tongerstesteenweg 150 Sint-Truiden tussen 12u en 17u.


POWERBREAKFAST BIJ KLAARCHITECTUUR

Beste Haspengouwse ondernemer

@hoc nodigt u graag uit voor een Powerbreakfast bij Klaarchitectuur te Sint-Truiden.

Kapel ‘De Waterhond’ in Sint-Truiden stond meer dan 50 jaar leeg toen Gregory Nijs de nogal impulsieve maar juiste beslissing nam ze aan te kopen om er het architectenkantoor Klaarchitectuur in te vestigen. Een niet evidente keuze maar een visionaire ingeving, blijkt achteraf. Het resultaat is een pareltje van hergebruik en een toonbeeld van herinrichting van een monumentale en historische ruimte.

Het bedrijfsbezoek vindt plaats op vrijdag 23 november.

Programma

 • 07u30 Ontvangst met ontbijt
 • 08u00 Verleden, heden en toekomst van Klaarchitectuur
 • 08u30 Rondleiding
 • 10u00 Einde

Inschrijven

De deelnameprijs bedraagt 15 euro (excl. BTW) voor leden @hoc, 30 euro (excl. BTW) voor niet-leden @hoc. No-show fee €30.

Gelieve u te kleden naar kapeltemperaturen.

Inschrijven kan via: deze link.

Locatie

Klaarchitectuur
Breendonkstraat 41
3800 Sint-Truiden


MPL Huis op Stayen - 13 november

Op 13 november organiseert Meetinpointlimburg de 6 de editie van MPL Huis op Stayen met Dominiek Claes van Hbvl als moderator.

Ons Catering bedrijf "Benoits catering" heeft een uniek verrassingsmenu met streekproducten uitgewerkt, en producten van uw onderneming hiervoor geselecteerd. Hij zal met U contact opnemen in de komende dagen.

Wij bieden u de mogelijkheid om zelf ook uw bedrijf/product daar persoonlijk voor te stellen en te promoten of zelf aanwezig te zijn met klanten en relaties.

Wij bieden u dit aan voor 100 euro/persoon excl. BTW als voordeeltarief. (normaal tarief 165 euro excl.)

Gelieve uw inschrijving te bevestigen via mail om uw plaats te reserveren.

Meer info op meetinpointlimburg.com

Meetin Point Limburg

Vorige events

Save the data!

Maandag 8 oktober om 16 uur

'The Hope and Optimism expo'

Op initiatief van Europees Parlementslid Hilde Vautmans en de Trulense medeoprichter en bezieler van dit unieke project, Gerrit Kempeneers, houdt de reizende en permantente tentoonstelling halt in het Europese Parlement te Brussel.


Uitnodiging Jaarvergadering 25/09/2018

Beste Haspengouwse ondernemer

Naar goede jaarlijkse traditie nodigt het bestuur van @hoc u uit voor haar Jaarvergadering. Op dinsdag 25 september 2018 nemen we in de Academiezaal in Sint-Truiden de tijd om het afgelopen werkingsjaar te overlopen en blikken we vooruit naar een nieuw @hoc-jaar.

Omdat 2018 hét jaar van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen is, is het belangrijker dan ooit om onze stem als ondernemer te laten horen. @hoc is met haar XII werken, die de visie van ondernemend Haspengouw vertegenwoordigen, naar de lokale politici gestapt met de vraag of zij hier hun frisse blok op kunnen werpen.

Bekendmaking door meester Marcel Smeets, gerechtsdeurwaarder, van de winnende ideeën aangebracht door lokale kandidaten uit Haspengouw om de 12 stellingen van @hoc om te zetten in de praktijk.

Bent u benieuwd naar hun ideeën? Schrijf u dan zeker in! Het wordt gegarandeerd een boeiende en inspirerende avond.

Programma

 • 19u00: Ontvangst
 • 19u15: Welkomstwoord, terug- en vooruitblik door @hoc-voorzitter Luc Heylands
 • 19u30: Frisse blik van onze lokale politici op de XII werken van @hoc
 • 20u45: Netwerkreceptie met een drankje

Locatie

Academiezaal<:strong>: Plankstraat 18, 3800 Sint-Truiden

Parkeergelegenheid op Grote Markt

Inschrijven

Gratis voor @hoc-leden, 25 euro (excl. btw) voor niet-leden @hoc.

Kosteloos annuleren kan tot 48u op voorhand. Anders is er een no-show fee van 25€ verschuldigd.

Inschrijven kan via deze link.

Corda Campus MVO't

De meerwaarde van inhouse maatwerk

DONDERDAG 21 JUNI 2018 - CORDA CAMPUS HASSELT

Na het succes van 'Thorpark MVO't', het netwerkevent over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van 2017 organiseren 7 Limburgse regio's een nieuw MVO-event, met de focus op inhouse opdrachten uitgevoerd door sociale ondernemers.

We nodigen je graag uit op donderdag 21 juni 2018 vanaf 19u op de Corda Campus.

Programma - Aanvang 19u30

Corda Campus en MVO

Raf Degens, Algemeen Directeur Corda Campus

Welkomstwoord

Virginie Claes

MVO en personeelsbeleid

Hilda Martens, Prof. em. Personeels-en veranderingsmanagement

Inhouse opdrachten in Limburg

Tom Ketels, Commercieel Directeur Bewel

Good practice H. Essers

Wouter Weltens, Business Unit Manager H. Essers

Good practice Janssen Pharmaceutica

Sonja Willems, Managing Director Janssen Benelux

Virginie Claes is onze gids doorheen de thema's en gesprekken.

Aansluitend netwerkreceptie - Aanvang 21u30

Vanaf 21u30 kan je een rondleiding volgen op de Corda Campus, dé technologiehotspot van Limburg en ver daarbuiten! Ook kan je via een Virtual Reality Experience discriminatie op de werkvloer ervaren (ESF-project POM Limburg/ SEIN UHasselt).

Inschrijven kan tot en met vrijdag 15 juni 2018. Klik hier om u in te schrijven.

Dit event is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Vlaanderen.

Bloesemwandeling (8 Km) op vrijdag 27 april, 08.00 uur stipt

De MPL Bloesemwandeling staat voor: "genieten van de natuur en andere bedrijfsleiders (beter) leren kennen", en wordt afgesloten met een lekker ontbijt!

Geniet van de natuur en maak kennis met nieuwe mensen!

We starten de wandeling met gids om 8 uur stipt. Tijdens die wandeling kan u de prachtige natuur bewonderen en, op een leuke en informele manier, nader kennismaken met collega-bedrijfsleiders.

Eindigen met een stevig ontbijt en netwerking mogelijkheid!

Wandelen en babbelen zorgen ongetwijfeld voor appetijt. We sluiten de wandeling dan ook af met een lekker ontbijt, en uiteraard de mogelijkheid om met uw collega-ondernemers verder te netwerken.

Praktisch:

 • 07.45 uur samenkomst op de parking in Velm (Gemeenteplein z/n Velm - Sint-Truiden)
 • 08.00 uur start wandeling (8 km) met gids
 • 09.00 uur verrassing
 • 10.00 uur aankomst in de Bloesembar voor een stevig ontbijt
 • netwerking
 • 11.30 uur einde

Kostprijs: € 45 Euro incl. BTW

Bij slecht weer is een alternatief programma voorzien.

Schrijf u hier in voor dit netwerkevent.


SME-BATTLE - 24 april 2018

SME-BATTLE is een netwerkevenement tussen ondernemers/ondernemingen en studenten. Het zal plaatsvinden op 24 april 2018 van 18u30 tot 00u op het veld van Stayen, Tiensesteenweg 168 te Sint-Truiden.

Het evenement bestaat uit twee delen: een panelgesprek en een battle. Het panelgesprek zal plaatsvinden tussen Yoeri Severy (Yappa), Ann Gijsens (Impermo), Michiel Kempen (Smoothy) en Wendy Van Essen (Unizo). Hierin zullen zij hun zicht op het ondernemerschap uiteenzetten. Dit deel wordt gevolgd door een battle waarin 16 teams het tegen elkaar opnemen. Elk team bestaat uit 1 ondernemer, 4 van zijn werknemers en vervolgens 5 studenten die zich bij de onderneming van hun keuze inschrijven.

We zouden u daarom bij deze graag willen uitnodigen voor een deelname met 5 personen aan dit evenement. U krijgt hierbij de mogelijkheid aan teambuilding te doen met uw werknemers en collega’s en u krijgt de kans contacten te leggen met zowel andere ondernemers als met studenten. Uw deelname kost u een gift vanaf 50 euro, hiervoor krijgt elk van uw deelnemers 2 drankbonnen en een eetbon.

Hebt u interesse in een deelname of zit u met vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op het mailadres eventunity@gmail.com! U kan ook steeds meer informatie vinden op onze facebookpagina (SME-battle) en website.


Congres onderwijs-ondernemen - 17 april 2018

Academiezaal Sint-Truiden - Plankstraat 18, 3800 Sint-Truiden
Met keynote speaker Françoise Chombar

Parkeren op de Grote Markt in Sint-Truiden.

Inschrijven via www.voka.be/limburg/@hoc-congres

Jij gebruikte vroeger je verbeelding om Legoblokken tot leven te laten komen. Kinderen van vandaag gebruiken programmeertaal. Jij riep de hulp van mama of papa in om een waterraket in elkaar te knutselen. Vandaag zijn er tutorials op YouTube. Onze Haspengouwse jeugd staat leergieriger dan ooit in het leven. Maar welke rol kan jij daarin spelen?

Als ondernemersclub wil @hoc iedereen die met onderwijs in aanraking komt samenbrengen om na te denken over creatief onderwijs anno 2018. Van ondernemingen, onderwijs- en overheidsinstellingen tot studenten, ouders en leerkrachten in spe. Op 17 april vertellen verschillende ervaringsdeskundigen hoe we samen het technologisch talent van de toekomst kunnen klaarstomen.

Congres onderwijs-ondernemen 2018

BFV Bloesembar - 29 maart 2018

BFV Bloesembar - Jufferstraat, 3806 Velm

Politiek debat met lokale politici

Met de lokale verkiezingen in het verschiet, heeft de Haspengouwse ondernemersclub @hoc haar pamflet voor de komende 6 jaar klaar. Welke doelstellingen zien ondernemers voor hun bestuur? Welke verwachtingen hebben ze?

Politiek is echter geen eenrichtingsverkeer. Daarom wil @hoc haar 12-puntenprogramma bespreken met de lokale politici. Wij nodigen u dan ook graag uit voor het Haspengouws politiek debat op donderdag 29 maart 2018 in de BFV Bloesembar. Speciaal voor deze gelegenheid opent de Bloesembar voor het eerst haar deuren.

Inschrijven via deze link.


Nieuwjaarsreceptie @hoc - 20 december 2017


Duurzaam ondernemen: kansen voor mijn bedrijf

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) biedt voordelen voor je bedrijf, je klanten, je werknemers �n het milieu. Aan de basis van MVO ligt een harmonieuze combinatie van de 3 P's: people, planet en profit. Zowel grote, internationale bedrijven als kmo's en starters plukken de vruchten van duurzaam ondernemen.

Meer weten? Dan ben je van harte welkom op onze infosessie met gratis lunch op dinsdag 12 december 2017 aan 'De Warmste Tafel' in de kerstchalet op de Groenmarkt in Sint-Truiden.

Programma

 • 10.30 uur

  Ontvangst

 • 10.45 uur

  'Duurzaam ondernemen: kansen voor mijn bedrijf' door Ann Indestege

  Consultant en trainer bij vzw Allanta. Zij adviseert kmo's en starters in hun stappen naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 • 11.30 uur

  Getuigenis door Herman Wellens

  Zaakvoerder Group Royer, actief in België en Nederland. Dit bedrijf werkt samen met de sociale economie en besteedt veel aandacht aan het milieu.

 • 12.00 uur

  Netwerklunch aan 'De Warmste Tafel'

 • 13.00 uur

  Einde

  • Inschrijven?

   Inschrijven voor de infosessie aan 'De Warmste Tafel' in Sint-Truiden?

   Mail jouw bedrijf, naam en functie vóór 8 december naar annemie.cuylaerts@sint-truiden.be

   Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar.
   Wees er dus snel bij!
   Deelname is gratis.


Euregio Netwerkevent Limburg - Luik

Bert Kruismans verenigt Limburgse en Luikse ondernemers op uniek netwerkevent.

Op dinsdag 5 december slaan de Kamer van Koophandel Luik en Voka - Kamer van Koophandel Limburg de handen in elkaar voor een netwerking event tussen Limburgse en Luikse ondernemers.

Bert Kruismans zet de avond in met een humoristische conférence. Nadien wordt op een interactieve manier ingegaan op cultuur - en leiderschapsverschillen.

We sluiten de avond af met een heerlijk diner in een exclusieve chalet op de kerstmarkt van Luik.

Schrijf je in voor deze unieke ervaring!

Programma

17.00uOntvangst met aperitief
17.30uHumoristische conférence met Bert Kruismans
18.00uSpeeddating
19.00uConclusie
19.30uNetwerking bij diner
22.00uEinde

Meer info!

Eva Guldentops, +32 11 56 02 32, eva.guldentops@voka.be


Bedrijfsbezoek MTS - 13 oktober 2017


Innovatie en kunst

Innovatie en kunst. Ook in het DNA van ondernemersclub @hoc. We ondersteunen graag Casco Phil. Afspraak op 9 november in het begijnhof Sint-Truiden.

Innovatie en kunst

Jaarvergadering @hoc - 7 september 2017